Lazerle dövme silme işlemi, özel lazer cihazları yardımı ile dövme olan alana lazer ışınlarının atılması ve var olan boyaların yakılması ile yapılır.
Nasıl Etki Eder?
Lazer ışınları dövme boyasının olduğu alanı yakarak bir hasar bırakır ve iyileşme sürecinde bu boyalar atılır, hasar oluşan derinin onarılması içinde deri altındaki hücreler daha çok çalışmaya , canlanmaya başlar. Bu sayede de deride iyileşme sağlanır ve dövme silme işlemi gerçekleştirilmiş olur.
Her Bölgede Uygulanabilir Mi?
Dövme silme işlemleri, saçlı deri hariç her bölgede uygulanabilir.
- Saç etrafı
- Kirpik etrafı gibi bölgelerde uygulanmaz.
Çünkü lazer ışınları söz konusu alandaki estetikliği sağlayan kılları dökebilir.
Lazerle Tüm Dövmeler Silinebilir Mi?
Elbette. Fakat burada ayrıt edici bir durum vardır. Lazer cihazları sistemleri gereği koyu olan pigmentleri daha rahat algılar ve daha iyi bir iyileşme sağlar. Bu nedenle siyah, gri, koyu yeşil, lacivert gibi koyu renkli dövmeler daha başarılı bir şekilde silinmektedir.
Her Dövme Silme İşlemi Başarılı Mıdır?
Bu durumun bazı belirleyici, etkileyici faktörleri vardır. Örneğin,
- Kişinin derisinin, dövme boyasını tutma özelliği
- Dövme yapılan boyanın kalitesi ve deride kalıcı olma türü
- Dövmenin yapılış derinliği
- Dövmenin ne kadar zamandır deri altında kaldığı ( yapılış tarihi )
- Cilt rengi gibi durumlar dövmelerin siliniş başarısını etkiler.
Eğer dövme boyası çok kaliteli, çok derinde ise ve yeni yapılmışsa deride silme işleminden sonra silüet halinde kalan iz daha belirgin olabilir
Uygulama Sonrası İz Kalır Mı?
İz kalma durumu 2 şekilde algılanabilir. Öncelikle dövme silme işlemi, dövmeleri yok ederken deri üzerinde başka kalıcı bir iz, deformasyon yaratmaz.
Bunun yanı sıra yukarıda sıralanan husular doğrultusunda dövme silme tedavisinden sonra dövmenin silüeti, yeri az da olsa belli olur. Dövme silme çaresiz olmasa da henüz tam, net ve tamamen dövmeleri silen bir teknoloji mevcut değildir.
Lazerle Dövme Silme Uygulaması Kimler İçin Uygundur?
Lazer işlemleri için uygun olan her kişide dövme silem işlemleri uygulanabilir.
- Hamile ve emziren kadınlar
- Deri hastalıkları yaşamakta olanlar
- Ağır bir hastalık için ilaç tedavisi görenler
- Dövmesi saç, kaş, kirpik bölgelerine yakın olan kişilerde ( kıl dökülmesi ya da seyrelmesi yaşanmaması için ) uygulanmamalıdır.
Bu nedenle dövme sildirmek isteyen kişiler uzmanına danışarak geçirdiği veya geçirmekte olduğu hastalıklarının öyküsünü anlatırlarsa daha sağlıklı sonuçlar elde edilir. Olası problemlerin de önüne geçilmiş olur.
Seans Sayısı
Seanslar dövmenin büyüklüğüne göre değişir. Çok küçük olan, ben şeklinde yapılan dövme ve kalıcı makyajlar için tek seans ya da 2 seans yeterlidir. Çok büyük ve derin dövmelerde ise 10 seans uygulama yapılabilir.
Seans Süresi
Bu süre de dövmenin büyüklüğüne bağlıdır. Bu süre 3 dakika da olabilir 1 saatte.
Seans Öncesi Ve Sonrası
Seanstan önce cilt güneş ya da çeşitli yollar ile bronzlaştırılmamalıdır. Çünkü lazer işlemleri bronz ten üzerinde sakıncalıdır. İşlem alanı temiz olmalıdır.
Seanstan sonra ise, güneş koruyucu krem her lazer işleminden sonra olduğu gibi ihmal edilmemelidir.
Buna ek olarak işlemden sonraki 2 gün su, kimyasal, kozmetik ürünler sakıncalıdır. Bununla birlikte kabuklanma olan işlem bölgelerinde kabukların soyulması, alınması oldukça sakıncalıdır. Kabuğun kendi kendine düşmesi beklenmelidir.